Tænk på, hvor godt Bitcoin ville klare sig, hvis du faktisk kunne købe det

For al snak om, at bitcoin (og i vid udstrækning krypto) var lettere at købe end nogensinde før, fredag ​​morgen, da bitcoin toppede $ 41.000 pr. Mønt, brugte jeg timer på at prøve at foretage et lille køb på $ 100.

Ifølge nogle blev den seneste rally initieret af institutionelle investorer, der var på udkig efter en afdækning mod fiat-inflationen og den amerikanske dollars fald på valutamarkederne, og de ser ud til at have ingen problemer med at købe – prisen har skudt op $ 20.000 på mindre end en måned .

Men hvis min erfaring er et eksempel på, hvad andre detailinvestorer har at gøre med, er der stadig masser af frustration over kryptomarkederne. Og tænk hvor meget højere prisen kunne være, hvis alle disse nybegynderinvestorer kunne få fat i noget af det søde, søde digitale guld.

Transaktion afvist

Dette vanvittige eventyr med at købe mere bitcoin (BTC, -1,93%) til hodl startede ikke så panik, at jeg ville gå glip af; nej, jeg har været i rummet siden slutningen af ​​2012 og har set størstedelen af ​​tyrløb og bjørnemarkeder. Jeg har ikke travlt med at købe i toppen.

Men jeg brugte denne vækkelse som en tid til at oprette tilbagevendende køb med disse almindelige mobilapps, der udråber let kryptokøb, når teknologien modnes.

Jeg startede med Square’s Cash App, en applikation, jeg har brugt masser af, og indlæser penge på min konto for derefter at drage fordel af boosterne, som $ 1 i ethvert køb i en kaffebar. Men når jeg forsøgte at oprette et dobbelt ugentligt køb af bitcoin, fik jeg fejlmeddelelsen „noget gik galt“. Hvad dog !? Hvad fanden gik galt !? (Aktiekøb blev også afvist.)

OK, ikke noget problem, jeg har haft en Coinbase-konto i mange år og har købt krypto med den konto, så det burde være et let køb. Bortset fra at det ikke var det. Efter at have opdateret mine kortoplysninger fra et gammelt betalingskort, indsatte jeg en købsordre, der straks blev afvist.

For helvede skyld.

Dernæst prøvede jeg Blockchain.com, hvad der sandsynligvis var min første bitcoin-tegnebog nogensinde, udover en papirpung. Denne transaktion blev nægtet på baggrund af min bopæl i New York, hvor de ikke opererer (mange tak, BitLicense).

Hvad med Gemini, hvor jeg for et par uger siden købte nogle DeFi-tokens. Ved første forsøg blev købet afvist, fordi markedet flyttede, så den viste pris var ændret. Jeg prøvede igen – modvilligt, fordi gebyrerne på en $ 100-transaktion var næsten $ 6,50 – og et par sekunder senere modtog en e-mail, “Succes! Din indkøbsordre er gennemført. ”

Endelig! Undtagen vent, nej, 30 minutter senere modtog jeg en anden e-mail om, at overførslen mislykkedes, og købsordren blev ikke gennemført.

Måske er alle disse tjenester overvældet af efterspørgsel? Både Coinbase og Kraken led udfald i denne uge under løbet.

Robinhood var næste. Jeg blev bedt om at indbetale penge på min konto, før jeg kunne købe, men efter at have lagt min routing og kontonummer ind, sagde appen, at min finansielle institution ikke understøttes (Robinhood ser ud til at bruge Plaid til at forbinde bankkonti).

Binance.US? Arbejdede heller ikke igen på baggrund af ikke at gøre forretninger med kunder bosiddende i New York. Jeg forsøgte at indtaste min forældres adresse i Midtvesten, hvilket tillod mig et første niveau af verifikation, men for at købe bitcoin skal du gennemgå den avancerede verifikation og kræve et billede af en kontoudtog eller en regning. Mit kørekort viser stadig min tidligere Midwest-adresse, men det var ikke en tilstrækkelig form for verifikation på nuværende tidspunkt.

Endelig gik det op for mig, at PayPal lige begyndte at tillade kryptokøb, så jeg loggede ind på min konto. Mens en knap på hjemmesiden sagde „Opdag Bitcoin“, da jeg klikkede på den, tog det mig til mit dashboard, som ikke havde nogen klar måde at købe bitcoin på. På dette tidspunkt var jeg fumling og ringede til en ven for at få dem til at kontrollere deres evne til at købe. Han var i stand til at købe på få sekunder.

Så nu tænker jeg, at jeg er på en slags sortliste; måske harpering af, hvordan banker suger, og kryptovirksomheder, der spiller efter traditionelle finansieringsregler, sælger endelig har fanget mig.

Men efter nogle fejlfinding indså jeg, at det var fordi min PayPal-konto er en forretningskonto (ret vilkårligt virkelig), så jeg gennemgik processen med at oprette en separat individuel konto, som jeg var nødt til at linke til en tilfældig brænder-e-mail-konto. Fra det individuelle kontodashboard var “køb bitcoin” -knappen lige foran, så jeg gennemgik en ordre og modtog en note om, at min transaktion var gennemført.

Men for enhver, der ikke er interesseret i at udføre alle disse forskellige opsætninger til historien, er denne form for proces oprørende, og jeg antager, at enhver nybegynderkryptokøber ville have givet op efter den anden afvisning.

Det største problem

Hvilket bringer mig til det, der ser ud til at være det virkelige problem – min traditionelle finansielle institution.

Jeg bankede med en statskreditunion i Colorado, og efter at have prøvet disse forskellige ruter til „økonomisk frihed“ ringede jeg til deres kundeservicelinje. Jeg har været nødt til at ringe til dem før for at åbne betalingsapplikationer, såsom Zelle, så jeg regnede med at jeg bare skulle fortælle dem at fjerne blokke fra min konto (jeg har tidligere købt krypto ved hjælp af dette bankmærke Debit kort).

Men efter at have været på hold fortæller kundeserviceagenten mig, at alle kryptotransaktioner „betragtes som meget høj risiko“ og afviser dem, uanset om jeg forsikrer dem om, at det er en transaktion, jeg vil foretage eller ej.

Hun bad mig om at kontakte hvert af virksomhederne direkte og se, om der var en anden måde at foretage et køb på – for eksempel kunne jeg måske betale direkte ud af min kontrolkonto – men når jeg forsøgte at indtaste mine kontooplysninger før, gjorde kreditunionen ikke ser ikke ud til at blive understøttet.

Denne nye risikoaversion mod noget kryptorelateret er mærkeligt. Bitcoin-industrien har modnet væsentligt, og i mange entusiasters øjne betyder det, at løbende mod $ 50.000 pr. Mønt betyder, at de etablerede, status quo, de kræfter, der er, ikke har noget andet valg end at tage os alvorligt nu.

Det ser ikke ud til at være tilfældet.

I stedet opdaterer jeg min bankkontoportal hvert 15. minut, fordi den PayPal-transaktion – den afventer stadig.